Facebook’a Müslüman rakip geldi!

Yazar: Chucky Yorum yok 26 Ağustos 2010 Perşembe
Mısır’daki Musluman Kardeşler hareketi, internette kendi sosyal paylaşım ağlarını kurdu. Adını da Facebook’u temel alarak “İkhwanbook” koydu.






“Yaşamınızı dunyadaki diğer Musluman kardeşlerle paylaşın” sloganını kullanan sitenin amacı “ılımlı İslam bilinci”ni yaymak.



Ancak ılımlı İslam’ın ne demek olduğu sitede açıklanmıyor.

Musluman Kardeşler’in bir ust duzey bir yetkilisi, sadece, “Bu şekilde İslami değerlerini daha fazla yaymak istediklerini” söyluyor.


Bu, aynı zamanda hareketin internet ortamındaki varlığını guçlendirme stratejisinin de bir parçası. Çunku, Musluman Kardeşler için internet, Mısır’da ellerindeki az sayıdaki iletişim kanalından birisi.

Grubun Mısır’daki hareket alanı hayli dar, zira grup Mısır’da yasaklılar listesinde. Gazete ya da broşur çıkarma müsadeleri yok.



Hatta öyleki, grubun bazı uyeleri, hukumetin “İkhwanbook” sitesini izleyerek grup uyesi olanları tespit etmesi fikrinden endişeli.

Facebook’a göre sitede fotoğraf kullanımı daha az. Kullanıcıların özel hayatı ile ilgili fazla bilgi yok. Eşcinselliğe yaklaşım ise daha katı.



Site son 2 aydır sadece deneme amaçlı olarak faaliyet gösteriyor. Ancak organizatörleri, henuz belli olmayan bir tarihte siteyi kullanıma açacaklarını ve o zaman uye sayısının hızla artmasını beklediklerini söyluyor.



Site ismini ise “Arapça’daki adı İhvan-ı Muslimin yani Musluman kardeşliğinden alıyor. İlk bakışta Facebook’a hayli benzeyen site için, yaratıcıları “İslami değerlere daha çok saygılı” diyor.

Kaynak: Cnn Türk
Etiketler: , , , ,
Bu yazıya yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Gönder

sohbet