Şiddetli yağış uyarısı yapıldı!

Yazar: Chucky Yorum yok 26 Ağustos 2010 Perşembe
Devlet Meteoroloji Genel Mudurluğu’nden yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu (Erzurum, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Muş, Van, Hakkari, Şırnak, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır) ile Samsun, Ordu, ve Siirt çevrelerinde sağanak ve gökgurultulu sağanak şeklinde görulecek olan yağışların Rize, Hopa ve Trabzon çevrelerinde şiddetli olması bekleniyor.






HAVA SICAKLIĞI: Ülkemmüsade doğu kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.



RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), Akdeniz kıyıları ile guneydoğu bölgelerimizde batı ve guneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.



METEOROLOJİ’DEN UYARILAR



ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI: Ülkemmüsade kuzeydoğu çevrelerinde görulecek olan yağışların Rize, Hopa ve Trabzon çevrelerinde şiddetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, su baskını, heyelan vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.



YÜKSEK SICAKLIK UYARISI: Hava sıcaklığının guney bölgelerimizde mevsim normallerinin 3 ila 5 derece uzerinde seyretmeye devam etmesi beklendiğinden, sıcak havanın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı(guneş çarpması vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.



MARMARA: Parçalı, zamanla kuzey ve doğusu çok bulutlu geçecek.



EGE: Az bulutlu ve açık geçecek.



AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek.



İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.



BATI KARADENİZ: Parçalı zamanla kıyıları çok bulutlu geçecek.



ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Samsun ve Ordu çevreleri aralıklı sağanak ve gökgurultulu sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Rize, Hopa ve Trabzon çevrelerinde şiddetli olması bekleniyor.



DOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu, kuzey ve doğusu (Erzurum, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Muş, Van, Hakkari, Şırnak, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır) aralıklı sağanak ve gökgurultulu sağanak yağışlı geçecek.



GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, doğusu parçalı bulutlu, Siirt çevreleri sağanak ve gökgurultulu sağanak yağışlı geçecek.
Etiketler: , , , ,
Bu yazıya yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Gönder

sohbet