Diyarbakır Emniyeti Alarmda

Yazar: Chucky Yorum yok 20 Eylül 2010 Pazartesi
430 bin öğrencinin ders başı yapacağı Diyarbakır’daki bin 200 okulda sivil polisler görevlendirildi…
Diyarbakır’da 2010-2011 eğitim öğretim döneminde 430 bin öğ sınıflardaki yerini alacak. BDP’nin, evlatlarını bir haftalığına okula göndermemeleri için velileri boykota çağırmasının ardından Diyarbakır Emniyeti önlemlerini artırdı. Emniyet Müdürlüğü, okul içinde ve çevresinde öğrencilerin güvenliğini sağlamak için harekete geçti. Diyarbakır’da bu yıl kurulan ‘sokak timleri’nin, okul çevrelerinde zehir tacirlerine göz açtırmamak için çalışacağı bildirildi.



SİİRT’TE BOYKOTA 3 GÖZALTI – VİDEO



‘SONRA PiŞMAN OLMAYALıM’



Çocukların çeşitli şekillerde istismar edilmesine yol açabilecek durumlara karşı her türlü art niyetli yaklaşımların engellenmesi hususunda gerekli her türlü tedbir alındı. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, eğitimin iyi bir noktaya gelmesi için sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte canla başla çalıştıklarını söyledi. Toprak, “Çocuklarımıza sahip çıkalım. Onların geleceklerini karartarak yıllar sonra pişman olmayalım” dedi.

‘ÇOCUKLARı ALET ETMEYiN’ ÇAĞRıSı



Anadilde eğitim talebiyle bir hafta okul boykotuna hazırlanan BDP’ye TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin çok sert çıktı. Şahin, “Kimse çocuklar üzerinden siyaset yapmasın” dedi. Şahin, Keçiören’de Eskipazarlılar Kültür Turizm ve Dayanışma Derneği (ANAS-DER) merkezinin açılış töreninde soruları yanıtladı.



Yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olması dileğinde bulunan Şahin, bu konuyla ilgili kendisinin de 2 gün önce değerlendirmelerde bulunduğunu belirtti. Meclis Başkanı, “Çocuklarımız üzerinden hiç kimse siyaset yapmasın. Çocuklarımızı siyasi amaçları için kullanmasın” diye konuştu. KPSS’deki iddialara da değinen Şahin, kopya çekenlerin de bir ‘insanlık suçu işlediğini söyledi.



ŞÜPHELiLER TEK TEK ARANACAK



Okul çevrelerinde durumu şüpheli görülen tüm şahıslar yakın takibe alınacak. Kimlikleri BM kontrol edilecek ve üzerleri aranacak şüpheliler gerektiğinde emniyete götürülerek sorgulanacak. Öğrenci, öğretmen ve velilerin ihbarları da anında değerlendirilecek.
Etiketler: , , , , , , , ,
Bu yazıya yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Gönder

sohbet