Saldırgan Sabıkalı Çıktı

Yazar: Chucky Yorum yok 19 Eylül 2010 Pazar
Vali Harput, Akın Birdal’a saldıran şahsın BDP’nin Batman mitingine de katıldığının belirlendiğini açıkladı.
Bursa Valisi Şahabettin Harput, Barış Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal’ın, partisi tarafından Bursa’da düzenlenen mitingte kürsüde konuşma yaptığı sırada saldırıya uğraması konusunda açıklamalarda bulundu.




Bursa Valisi Şahabettin Harput, yaşanan saldırı sonrasında Heykel Valilik binasında Bursa Emniyet Müdürü Halil Yılmaz ile basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında olayın seyri konusunda ilginç ipuçları veren Vali Harput, BDP milletvekilleri Akın Birdal ve Sabahat Tuncel’in katıldığı Bursa mitingine yaklaşık 500 kişi katılmasına rağmen, 660 polisin görev yaptığını ifade etti. Valilik olarak referandum sürecinde bütün partilerin yaptığı kapalı veya açık toplantılarda herhangi bir engelle karşılaşmamaları ve mitinglerini serbestçe yapabilmeleri için gerekli tedbirleri aldıklarını anlatan Harput, “Bu mitingte de herhangi bir aksaklık meydana gelmemesi için heyetin Bursa’ya geldiği istikamet olan Gemlik, Bursa merkez ve İnegöl ilçe programı için özel ve geniş kapsamlı tedbirler alındı. Bursa mitingine 500 kişi katılırken 660 adet polis görev yaptı. Bütün tedbirler alındı.” dedi.



Olayın seyri ile ilgili Vali Şahabettin Harput, şunları anlattı: “Miting esnasında Akın Birdal’ın konuşmasının 27. dakikasında o ana kadar yaklaşık 1 buçuk saatten beri platformda durmakta olan sivil bir şahsın kendisine kafa ve yumrukla saldırması üzerine darp edildikten sonra, saldırgana oradaki partililer tarafından saldırıda bulunulmuştur. Polisin müdahalesi sonucu olay önlenirken saldırgan hastaneye kaldırılmıştır.”



Saldırganın Ordu Gölköy nüfusuna kayıtlı Bilgehan Şimşek olduğunu belirten Harput, “Kendisinin Marmara Üniversitesi’nde okuduğu tespit edildi. Yapılan müdahale ile saldırgan ameliyat edilirken, şu an yoğun bakımda olduğundan kendisinin ifadesine başvurulamadı. Hayati tehlikesi atlatma konusunda olup, tedavisi sürmekte. Yoğun bakımdan çıktıktan sonra kendi ifadesine başvurulacak.” şeklinde konuştu.



“MİLLETVEKİLLERİNE YAKIN KORUMA POLİS TEKLİFİ KABUL EDİLMEDİ”



Olaydan sonra polise karşı suçlayıcı ifadelerin bulunduğunu anlatan Vali Harput, şunları söyledi: “Mitinge 500 kişilik bir grup katılırken, 660 polisin orada görev alması çok önemli bir tespittir. Ayrıca milletvekilleri ile yapılan görüşmede, kendilerine yakın koruma polis verilmesi teklifi kabul edilmemiştir. Dolayısı ile miting alanında alınması gereken güvenlik tedbirleri alınmıştır.”



Saldırganın daha önceden kasten adam yaralamaktan sabıkası olduğunu anlatan Vali Harput, “Saldırganın dün Bursa’ya geldiği, Bursa’da ise bir yakınının yanında kaldığı ortaya çıktı. Ayrıca aynı sanığın 2 Eylül tarihinde BDP’nin Batman mitingine de katıldığı ve kendisinin böyle bir irtibatının da bulunduğu tespit edildi.” bilgisini verdi. Polisler tarafından çekilen resimlerle saldırganın bütün miting boyunca platformda BDP’lilerle birlikte bulunduğunu anlatan Vali Harput, ilginç ipuçları verdi.



Hadisenin daha da büyümemesi için Milletvekili Sabahat Tuncel’in konuşmasının sakinleştirici olduğunu anlatan Vali Şahabettin Harput, bu tip mitinglerde her zaman provokasyonların olabileceğinin altını çizdi. Bu olayın da mahiyetinin sanığın ifadesinin alınmasını ardından daha net ortaya çıkacağının altını çizen Vali Harput, “Dikkatinizi çekerim, platform üzerinde bulunan 8- 10 kişiden biri ile birlikte yaklaşık 1 buçuk saat bu saldırganın burada bulunması, yabancı bir kişinin böyle bir platformda yer almasının nasıl mümkün olduğu sorusunu akıllara getirmekte.” şeklinde sözlerini tamamladı.
Etiketler: , , , , , , , , , , ,
Bu yazıya yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Gönder

sohbet